Vår resa

Vår resa började med bussar. Eller egentligen med lastbilsflak, om vi tänker efter. När Alviksborna skulle från byn in till Luleå kom de på att de kunde plocka upp folk längs vägen, som fick åka med på släpet till stan och tillbaka.

Vår resa

1975 startade vi resan på riktigt och blev Norrbottens Expressbuss – eller NEX resebyrå. Äventyret började med våra omåttligt populära ”veckoslutsbussar” som rullade ut på vägarna under sjuttiotalet. Har du åkt med? Inte? Då har du missat något. Bussen avgick från Kiruna fredag eftermiddag, plockade upp resenärer i Luleå och anlände till Stockholm morgonen därpå. På söndag, när folket hade roat sig och rumlat runt i huvudstaden, styrde resan norrut igen.

Vår resa

Och på den fina vägen är det. Det ursprunget lever kvar. Ända sedan lastbilsflaken och bussarna har vi hjälpt människor dit de vill, och lite till. Gruppresor, affärsresor, upplevelseresor, sjukresor och resor för livet. Det är allt det har handlat om för oss. Det gör det fortfarande. I dag är vi norra Sveriges största privatägda affärsresebyrå, men vi är inte minst din bästa resekompis. Genom alla tider och kriser, i alla väder och världsdelar.

Vår resa
Vår resa

Vi har tillfredsställt kunder som ”inte GÅR att tillfredsställa”. Vi har fixat limousiner ”som måste vara limousiner men absolut inte får se ut som limousiner”. När golfbagar har fastnat redan vid incheckningen på flygplatsen i Luleå har vi själva flugit ner med dem åt våra kunder. Två personer med 13 golfbagar. Från Luleå till Marbella. Via Skellefteå, för guds skull. När en väldigt stor artist och hans åttioårige butler krävde att få en erfaren yrkeschaufför i en högblank Cadillac Escalade under sitt besök i Luleå så slängde vår dåvarande vd på sig en svart kostym med förarkeps och satte sig bakom ratten i den fetaste Audin vi kunde hitta.

Vår resa

Det är några av tusen minnesvärda händelser, resor och nöjda kunder som sätter fingret på vilka vi är, men vi är nog framför allt stolta över det här:

I tider av globala kriser, katastrofer på Östersjön, krig i Kuwait, terrorattentat i New York, pandemiutbrott i hela världen, strejkutbrott på alla flygplatser och vulkanutbrott på Island, så har vi inte bara överlevt som bolag. När världen plötsligt har stannat upp och alla avgångar ställts in så har vi jobbat dygnet runt och gjort allt som stått i vår makt för att våra kunder ska ta sig dit eller hem. Och när vi har gjort allt vi kan och lite till så har vi funnits där för att prata, trygga och lugna, funnits där för våra resenärer genom hela resan.

”Lös det”, har vi sagt till varandra genom alla tider. Och det har vi gjort. Det är därför vi har varit din bästa resekompis sedan 1975. Det är fint att få vara. Den resan fortsätter med varje ny dag.

Trevlig resa.

Vår resa
Vår resa