ExpressCare kommer att ha öppet mellan 0200-2300 alla dagar och kommer ha ett laboratorium på Arlanda. Företaget Life Genomics står för provanalysen. Om man får ett negativt provsvar får man ett reseintyg signerat av specialistläkare.

– Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas och om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären har det slutgiltiga ansvaret. I UD:s app Resklar finns information om vad som gäller för aktuell resa. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter. 

– Vi är otroligt glada och stolta över möjligheten att få expandera vår verksamhet och att få vara en viktig del av Stockholm Arlanda Airport, säger Isak Rikardsson, vd för ExpressCare.

ExpressCare testcenter öppnar den 21 juni i SkyCity, plan 2, Pelargången ingång A.

Källa: Travel News 


Publicerad: den 21 juni 2021