Ett flertal bränder i direkt anslutning till järnvägsspåren, bland annat i Vännäs, strax norr om Umeå, har orsakat totalstopp för tågtrafiken till och från övre Norrland. Räddningstjänsten arbetar för fullt med bränderna sedan tidigt fredag kväll.

SJ tvingas på förekommen anledning ställa in de fyra nattåg som skulle avgått söndag kväll till och från Umeå och Kiruna/Narvik. De resenärer vars tåg ställs in kan fritt boka om sin resa eller få pengarna tillbaka. Den som behöver resa till över Norrland idag rekommenderas att söka andra alternativ. Totalt påverkas cirka 2 000 resenärer av de inställda tågen.

De fyra nattåg som stoppades av branden under det gångna dygnet står uppställda Umeå, Jörn och Bastuträsk. Samtliga resenärer har erbjudits övernattning på hotell och att fortsätta resan med buss.

Tågstoppet på övre Norrland och den pågående avstängningen av Getingmidjan i Stockholm har tyvärr skapat långa väntetider i SJs kundtjänst. Extra resurser har sats in för att bättre möta den stora mängden samtal och förfrågningar.

-Vi beklagar att det förnärvarande är långa väntetider i vår kundtjänst. Vi har kallat in extra personal för att korta köerna. Det går även att få information via hemsidan och SJs mobilapp, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

För mer information om bränderna och när tågtrafiken kan komma igång hänvisar vi till Räddningstjänsten och Trafikverket.

 

Källa: Travel news


Publicerad: den 30 juli 2018