Den 11 oktober lanserar SIA världens längsta kommersiella flygrutt mellan Singapore och New York (Newark) med nya Airbus A350-900 ULR (ultra long range). Resan är non stop och avgår till en början tre gånger i veckan från Singapore – måndag, torsdag och lördag. 

Dagliga avgångar startar den 18 oktober när ytterligare ett av de nya flygplanen är i drift. Flygresan som tar 18 timmar och 45 minuter är därmed världens längsta kommersiella flygning – hela 16 700 kilometer. 

Stort fokus på passagerarnas välmående

SIA är den första köparen av A350-900 ULR och innan årsskiftet har SIA sju flygplan av denna modell. Ombord finns det två klasser, 67 platser i Business Class och 94 platser i Premium Economy Class. 

För att erbjuda passagerarna en bekväm resa har flygbolaget ingått samarbete med Canyon Ranch som är experter inom medicin, träning och kost. De har utvecklat vetenskapligt baserade sätt att hjälpa till att förbättra passagerarnas möjligheter till vila och rörelse ombord genom exempelvis anpassad mat och ljusinställningar. Underhållningssystemet ombord innehåller även särskilda stretch- och träningsövningar.

Den 2 november 2018 börjar SIA även flyga non stop till Los Angeles och tillsammans med de ökade non stop-avgångarna mellan Singapore och San Francisco kommer SIA att koppla samman Singapore och USA med 27 non stop-avgångar i veckan i slutet på 2018. Totalt kommer flygbolaget erbjuda 53 avgångar i veckan till USA.

 

Källa: Travel News


Publicerad: den 10 oktober 2018