Det är gamla Scandic Sergel Plaza på Brunkebergstorg mitt i Stockholm som genomgår en helomvandling för att efter sommaren 2017 återuppstå som ett nytt signaturhotell. Det skriver Scandic i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare signaturhotell får Downtown Camper by Scandic en unik interiör och design.
Förutom en så kallad ”lifestyle concierge” som tipsar om annorlunda upplevelser på hotellet och i staden, har gästerna en ”in room bartender” och egen shop. Enligt Scandic ska besökarna också kunna slappna av under en öppen stjärnhimmel året runt.

– Hotellet erbjuder hela det unika kunderbjudandet som kommer med våra signaturhotell samtidigt som det har hämtat inspiration från två världar, dels vår urbana stadsmiljö, dels vår längtan till naturen. Vi vill skapa en ny typ av mötesplats med ett stort upplevelseutbud och en arena för mindfulness mitt i storstaden, säger Thomas Engelhart, kommersiell direktör för Scandic Hotel Group i ett pressmeddelande.

Hotellet avskaffar traditionella konferensrum och ersätter dem med personliga rum och ytor för events, möten och samvaro. Vidare får hotellet en egen grafisk profil och toalettartiklar med en doft signerad Downtown Camper.

Hotellet öppnar efter sommaren 2017.

Signaturhotellen marknadsförs med tillägget by Scandic. Haymarket Scandic och Grand Central by Scandic, båda i Stockholm, drivs idag som signaturhotell. Under 2017 och 2018 kommer förutom Downtown Camper också Hotel Norge i Bergen samt Scandic Marski i Helsingfors att öppnas som signaturhotell.

 

Källa: Travel News


Publicerad: den 28 september 2016