Lågsäsongen blir längre hos SAS för interkontinentala rutter från Skandinavien. Det skriver Dagens Industri. Alla dagar mellan 11 augusti och 26 juni kommer från och med nu att räknas som lågsäsong – 317 dagar. Detta betyder att mellansäsongen slopas, som tidigare räknades vara april-juni och augusti-september.
– Vi ser hela tiden över vår prisstruktur och det här är en anpassning till marknadssituationen för att öka vår flexibilitet i prissättningen, säger Fredrik Henriksson på SAS pressavdelning till tidningen.

Förlängd lågsäsong innebär oftast billigare biljetter, vilket i sin tur innebär att SAS biljettpriser till USA nu ligger nära eller till och med under konkurrenten Norwegians.

Exempelvis går det, enligt Dagens Industris prisjämförelse, att flyga med SAS för 3800 kronor tur och retur från Stockholm till New York om man flyger i veckodagarna – biljetter som hos Norwegian kostar strax över 4000 kronor. Under helgen kostar motsvarande biljetter cirka 4600 kr hos SAS – 7800 kronor hos Norwegian.

Enligt Fredrik Henriksson innebär dock den nya modellen inte automatiskt lägre flygpriser.

– Om man tittar på intäktsdelen har vi ju en dynamisk prissättning så det behöver inte innebära att det blir billigare i mars än i juni. Det faktiska priset i slutändan kommer att bestämmas av efterfrågan i kombination med hur attraktiv vår produkt är, säger han.


Publicerad: den 19 augusti 2016