Från nyårshelgen kommer SAS erbjuda totalt fyra nya veckofrekvenser till och från Sälen/Trysil. Rutterna från Danmark och Storbritannien opereras under vintersäsongen fram till påsk. Med över 250 pister i Skistars anläggningar inom 25-40 minuters transfer från flygplatsen, ger de nya SAS-rutterna helt nya möjligheter att nå de skandinaviska skidorterna och fjällområdena i Sälen och Trysil. Samtidigt ingår SAS och SkiStar ett strategiskt partnerskap som bland annat kommer förenkla bokningen av skidresor.

–  Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet med SkiStar för att ytterligare stärka erbjudandet till våra resenärer och göra det enklare att uppleva den skandinaviska vintern, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS, i ett pressmeddelande.

-Det känns som ett tydligt styrkebesked att SAS redan från start lanserar flyglinjer från marknader som är växande. 9 procent* fler danskar och 23 procent* fler engelsmän har valt våra skidorter för kommande vinters skidsemester. Vi ser framemot ett inledande strategiskt samarbete med SAS och fortsätta resan tillsammans att utveckla helhetsupplevelsen från resa till vistelse, säger Mathias Lindström som är försäljnings- och marknadsdirektör på SkiStar i ett pressmeddelande.

Flygtiden från Köpenhamn och Aalborg till Sälen/Trysil är cirka 1 timme och 20 minuter, medan avgången från London tar drygt två timmar. SAS kommer att trafikera Scandinavian Mountains Airport (SCR) med start den 29 december från Danmark och den 28 december från Storbritannien. De nya linjerna kommer att flygas med SAS nya Airbus 320neo-flygplan, som är marknadens tystaste och mest bränslesnåla plan och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 18 procent. Flygbiljetter till Sälen/Trysil kan köpas i alla försäljningskanaler från idag 12 augusti.

Källa: Travel News


Publicerad: den 12 augusti 2019