Att intresset för tågresandet ökat är ingen nyhet i sig men att intresset för tågpass i de norra delarna av England är så pass stort är något som överraskat många. När Resia uppmärksammade tågpassen i sociala medier visades inläggen över 4 miljoner gånger och fick hela 3380 kommentarer, reaktioner och delningar. När det kommer till bokningar som gjorts är även dessa över förväntan och säljarna har i dag fullt upp med att besvara förfrågningarna som kommer in. Då tågpassen inte funnits med i utbudet under tidigare år är det svårt att göra en jämförelse men en stabil kurva pekar uppåt och förfrågningarna fortsätter att välla in.

Fem städer – ett tågpass

Tågpasset i norra England gäller på tågbolaget TransPennine Express och i detta pass är det möjligt att upptäcka fem städer på en och samma resa – Liverpool, Leeds, Manchester, Hull och Newcastle-Gateshead. På ett sådant här tågpass kan man under fyra flexibla resdagar resa fritt mellan städerna under en åttadagarsperiod. Passet aktiveras och börjar gälla från den dagen man gör sin första tågresa. Man väljer också vart man börjar och slutar så möjligheterna är många.

Fem städer – tusentals upplevelser

Upptäck några av norra Englands mest populära städer som Liverpool, Manchester, Leeds, Hull och Newcastle-Gateshead. Samtliga städer är unika och fulla av härlig engelsk kultur. Utforska den vänliga staden Liverpool, främst känd för The Beatles och fotbollslaget Liverpool FC. Eller så tar man sig till den mysiga staden Hull som 2017 blev utnämnd till Englands kulturhuvudstad. Fortsätt vidare till Leeds för shopping och ett omtalat nattliv, Newcastle-Gateshead för välkänt ölbryggeri och vackra byggnader eller till Manchester för fotboll, museum och kultur.

Ett tågpass utan krångel       

I en SIFO-undersökning svarade 50 % av svenskarna att det tar för lång tid att transportera sig med tåg. 9 % menar att det är krångligt att boka och lika många att det är alldeles för dyrt med tåg. Med den här rutten slås alla de fördomarna i spillror. Tågpasset kostar ungefär 1400 svenska kronor per person och då åker man fritt mellan fem städer och kan hoppa på och av i stort sett hur man vill. Det är inte heller krångligt att boka. Man bokar och betalar smidigast redan hemifrån och kan då påbörja resan så snart man landat om man så önskar. Tågsträckorna mellan de fem städerna är dessutom relativt korta med en snitt-tid på runt 2 timmar.


Publicerad: den 25 september 2019