SJ släpper biljetter ungefär fyra till fem gånger per år. Och den som vill hitta prisvärda biljetter har anledning att vara snabb med att boka. Ju tidigare man köper en biljett desto bättre pris kan man få, eftersom det är tillgång och efterfrågan som styr priset.

Nu öppnar tågbolaget upp för bokningar för perioden 19 augusti till 14 december 2019. Det gäller både dag- och nattåg. De bästa priserna är 195 kr för andra klass och 295 kr för första klass i SJ Snabbtåg. 

– Den som ska hitta billiga biljetter ska gå mot strömmen och åka vid tidpunkter då inte alla andra vill åka. Det är generellt många som reser fredag och söndag, men färre som åker tidigt fredag morgon eller tidigt en söndagsmorgon. Lördag morgon till måndag förmiddag kan också vara ett alternativ för den som ska vara borta en helg. Tisdag mitt på dagen är en annan tid då färre åker och man kan hitta bra priser, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsstrateg på SJ. 

Billigare tågresor på sommaren

När man bokar flygresor kan biljettpriserna ibland sjunka nära avresedag och man kan fynda sista minuten-resor. Det förekommer inte hos SJ, de billigaste priserna får man i början. 

Under sommarperioden kan man generellt hitta billigare resor eftersom färre affärsresenärer åker då. Enligt en ny rapport från KTH:s Järnvägsgrupp ligger snittpriset på en tågresa långt under vad en flygresa kostar i en jämförelse med tåget på fyra storstadslinjer. Rapporten visar också att restiden med tåg är likvärdig eller bättre än med flyget på vissa linjer.

Källa:aftonbladet.se


Publicerad: den 16 maj 2019