Turin ligger i nordvästra Italien, men staden är belägen nära gränsen till Frankrike och är därmed ett bra alternativ oavsett om man vill åka till de italienska eller franska alperna. Grenoble är en känd vintersportort i sydvästra Frankrike som ofta kallas för porten till Alperna eftersom staden är omgiven av tre bergskedjor.

– Det är glädjande att kunna erbjuda göteborgare direktflyg till både Turin och Grenoble. Båda destinationerna har mycket att erbjuda med många sevärdheter. Flygplatserna ligger dessutom strategiskt bra till för skidentusiaster vilket innebär att man endast på ett par timmars bilresa kommer till ett flertal attraktiva skidorter i både Italien och Frankrike. Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla resenärer ombord, säger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul på Norwegian.

Om de nya linjerna

Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Turin (TRN) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 28 december 2019.

Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Grenoble (GNB) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 8 februari 2020.

Båda linjerna är vinterlinjer som trafikeras till och med 28 mars 2020.

 

Närliggande skidorter från Turin

Exempel på italienska skidorter med cirka två timmars bilresa från Turin är Sestriere, Champoluc, Gressoney och Valtournenche. Exempel på franska skidorter som ligger cirka två timmars bilresa från Turin är Val d’Isere, Tignes, La Noma och Tignes.

 

Närliggande skidorter från Grenoble

Exempel på närliggande skidorter är Val Thorens, Valmeinier, Les Menuires, Meribel, Les Deux Alpes, Alpe d’Huez och Val d’Isere.

 

Källa:Travel news 


Publicerad: den 30 september 2019