Många kunder har önskat att Norwegian ska börja flyga till fler destinationer än de inrikeslinjer i Norge som vi trafikerar med åtta plan. Därför har jag ett positivt besked till alla som vill resa med Norwegian i sommar. Vi återupptar flygningar till ett flertal destinationer som kunderna har efterfrågat. Nu när våra konkurrenter har kommit igång med stora delar av sitt utbud vill vi också vara med och bidra till att samhället sakta återgår till det mer normala. Vi har även infört ett flertal åtgärder för att ytterligare minska en redan låg smittorisk ombord, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Norwegian har den senaste tiden haft åtta flygplan i drift som har trafikerat ett antal inrikeslinjer i Norge. Nu sätts ytterligare 12 plan i trafik vilket innebär att drygt 900 piloter och kabinanställda från norska baser ska bemanna 20 plan.

–Jag är mycket glad över att många «Red Nose Warriors» kommer tillbaka till jobbet och upp i luften igen för att ta hand om våra kunder, fortsätter Schram.

Från Stockholm Arlanda kommer Norwegian att trafikera följande linjer:

Luleå (11 avgångar i veckan)
Umeå (11 avgångar i veckan)
Visby (2 avgångar i veckan)
Oslo (7 avgångar i veckan)
Köpenhamn (6 avgångar i veckan)
Helsingfors (6 avgångar i veckan)
Nice (3 avgångar i veckan)
Chania/Kreta (1 avgång i veckan)
Palma de Mallorca (1 avgång i veckan)
Alicante (3 avgångar i veckan)
Barcelona (2 avgångar i veckan)
Malaga (4 avgångar i veckan)
Split (1 avgång i veckan

 

Tryggt och säkert resande med Norwegian

Det ska kännas tryggt att flyga med Norwegian. För våra kunder och anställda har hälsa och säkerhet alltid högsta prioritet – därför har vi implementerat ett flertal åtgärder för att minimera risken för smitta ombord.

*Resenärer som är sex år och äldre måste använda ansiktsmask när de reser med oss och är i enlighet med rekommendationer från europeiska luftfartsmyndigheter. . Med ansiktsmask bidrar man till att göra resan tryggare, både för sig själv och för andra passagerare.

* Passagerare kommer att uppmanas att hålla avstånd under både ombord- och avstigning.

* Passagerare kommer att spridas ut i kabinen i mån av plats och mittsätena är de sista som används. Passagerare som reser tillsammans kommer att placeras bredvid varandra.

* För att minska kontakten mellan resenärer och anställda är det ingen servering ombord.

* Våra plan desinficeras noga enligt strikta rutiner och vi fokuserar extra på kontaktytor ombord. Därmed minimeras risken för både passagerare och kabinpersonal.

Norwegians plan är dessutom utrustade med avancerad luftfiltrering som tar bort i princip alla mikropartiklar i luften, även bakterier och virus. Samma teknik används på sjukhusens operationssalar. All luft i kabinen renas var tredje till var fjärde minut och våra kunder kan känna sig säkra på att luften ombord är ren när de reser med oss.

Undersökningar visar att risken för att bli smittad ombord är väldigt liten. Om det skulle uppstå misstanke om smitta ombord på ett av våra plan har vi rutiner och utrustning för att hantera det.

Källa: Norwegian – 2020-06-17 07:01 CEST


Publicerad: den 17 juni 2020