De svenska övernattningarna i Norge ökade i juli med 17 procent, jämfört med samma månad i fjol. Ökningen innebär att antalet svenska kommersiella övernattningar landade på hela 207 327. Den region i Norge som har mest ökning vad gäller svenska gästdygn är Östlandet med Oslo och de stora skiddestinationerna. Det skriver Visit Norway i ett pressmeddelande.

Det är inte bara på sommaren de svenska turisterna blir fler i Norge. Under 2015 steg den årliga siffran till nästan 1,1 miljon övernattande svenska turister, en ökning på 5 procent jämfört med året dessförinnan. Kurvan förväntas fortsätta uppåt även för helåret 2016, enligt Visit Norway som uppger ökningen mellan januari och juli 2016 ligger på 11 procent.

– Vi har sett en stadig ökning i antalet svenska semesterfirare i Norge de senaste åren och denna sommar är inget undantag. Vi har aldrig haft så många svenskar ute i den norska naturen. Intresset är rekordstort, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visit Norway.

Ökningen förklaras bland annat med en gynnsam valuta och att allt fler svenskar vill vara aktiva på sin semester och uppleva den norska naturen.

 

källa: Travel News


Publicerad: den 5 oktober 2016