Nexjet, tidigare Höga Kusten flyg, har trafikerat Örnsköldsvik – Stockholm Arlanda sedan 2008. Utbudet har under åren förändrats för att möta efterfrågan och från och med den 8 januari sker tre större förändringar. Linjen kommer då att trafikeras tillsammans med Gällivare vilket öppnar upp för ett resande mellan de bägge regionerna. Historiskt har Nextjet flugit mellan Kramfors och Gällivare men nu öppnas möjligheten istället upp Örnsköldsvik.

– Vi vet att behovet av resor mellan de bägge regionerna är stort. Uppskattningsvis handlar det om mellan 5000-7000 årsresenärer. Mycket av resandet är naturligtvis kopplat till gruvindustrin och vi har flera gånger genom åren fått påstötningar av näringslivet och bland annat Örnsköldsviks industrigrupp som gärna ser en linje norrut säger Henning Lindberg, linjenäts- och marknadschef, Nextjet.

Utöver den nya linjen så kommer tidtabellen att förändras och en ny flygplanstyp att användas. Från 8 januari kommer linjen att trafikeras med en Boeing 737 med plats för 148 passagerare och en flygtid på endast 55 minuter. Antalet avgångar per vecka mellan Örnsköldsvik och Arlanda blir 28 och mellan Örnsköldsvik och Gällivare 22.

Tidtabellen kommer att justeras så att första flyget avgår från Örnsköldsvik klockan 07:00 med ankomst 07:55. Returflighten på kvällen senareläggs till 18:25. 

– De här förändringarna är bra för regionen. Vi hoppas och tror att vår nya produkt och vårt erbjudande kommer stå sig väl i konkurrensen på linjen. För de flesta räcker det att vara på Arlanda strax innan åtta och nu kan vi erbjuda en väldigt fin avgång för dem. Vi har dessutom under lång tid fått återkommande önskemål från marknaden om jet-flygplan med högre komfort och kortare restid och nu kan vi glädjande nog möta upp den efterfrågan säger Jens Harrysson, försäljningschef, Nextjet.

 

Källa: nextjet.se


Publicerad: den 15 december 2017