När sommarsemestern närmar sig och svenskarna planerar utlandsresor brukar köerna till landets passexpeditioner öka. Just nu råder långa väntetider för att kunna boka en tid. 

Längst är väntetiderna i region Syd, där får man på de allra flesta håll vänta mer än fyra veckor, rapporterar Sveriges Radio. 

I Malmö måste man vänta ända tills den 22 juli innan det finns en ledig tid. I Göteborg får man vänta drygt tre veckor och i Stockholm knappt två.

Mer än en månads väntetid

I Ystad är första lediga tid i slutet av juli. Under en period kommer passexpeditionen i Ystad att ha öppet även på lördagar i ett försök att korta köerna, rapporterar Ystad Allehanda. 

Även i Hudiksvall är det en månads väntan på en ledig tid. I Umeå likaså. I Vilhelmina har man fortfarande drop-in verksamheten kvar fram till i höst då man inför tidsbokning. 

Ett tips är att regelbundet gå in i bokningssystemet på nätet får att se om det finns nya tider utlagda. Man kan även ansöka på andra polisstationer än där man bor om man inte lyckas hitta en ledig tid.

Källa.aftonbladet.se


Publicerad: den 12 juni 2019