De spanska kuststäderna Malaga och Alicante toppar listan med sitt behagliga klimat och vackra omgivningar. Ständigt populära London hamnar på en tredjeplats och är ett perfekt resmål för kortare semester och lockar med sitt stora utbud av julshopping.

Listan visar att många stockholmare även passar på att resa längre bort till solsäkra destinationer under julledigheten. Las Palmas, Dubai och Teneriffa återfinns på listan över platser som har bra sol- och badmöjligheter. Även Thailand som sedan länge är en svensk favorit under vintern är ett fortsatt populärt resmål med Bangkok och Krabi på en sjätte respektive tionde plats.

–Majoriteten av de tio mest bokade destinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många längtar efter sol och värme vid den här tiden på året. Framförallt är det våra spanska destinationer som lockar men även Krabi och Bangkok i Thailand är populära under julledigheten. Dubai är ett resmål som allt fler upptäcker och väljer att resa till under vintern tack vare sitt varma klimat och exotiska atmosfär. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

 

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under jullovet 2019

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. London
  4. Las Palmas
  5. Barcelona
  6. Bangkok
  7. Dubai
  8. Teneriffa
  9. Berlin
  10. Krabi

Publicerad: den 10 december 2019