BRA är därmed det första och enda kommersiella flygbolaget i världen som fullt ut, ja till och med till 110 procent, klimatkompenserar för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar.

Alla flygresor som bokas från 1 april kommer att bli klimatkompenserade fullt ut.

BRAs kunder behöver inte göra något. Inga extra val eller tillägg krävs och klimatkompensationen är inkluderad i- och påverkar inte biljettpriserna.

BRA har valt att inkludera full klimatkompensation av flygresan i biljettpriset, till skillnad från andra flygbolag som slussar sina resenärer vidare till olika kompensationslösningar för separat betalning eller låter utvalda kundgrupper flyga klimatkompenserat.

– Vi har valt att inte krångla till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för BRA.

Koldioxidkompensationen för alla flygresor kommer att göras via ett Gold Standard-certifierat projekt i Europa som binder växthusgaser.

Självklart finns fortsatt möjlighet att även välja biobränsle vid bokningen mot ett tillägg.

– Avtalet med partnern och leverantören av klimatkompensationen är klart och ska undertecknas under kommande vecka, därför ber vi att få återkomma om vilken leverantör det är och vilket Gold Standard-certifierat projekt som är aktuellt, säger BRAs hållbarhetschef Anna Soltorp.

Kompensationspartnern är väl etablerad, har många års erfarenhet och är hårt kontrollerad. De slussar idag vidare kompensationsbidrag från en rad globala verksamheter. BRA har självklart valt ett Gold Standard-certifierat projekt för att försäkra sig om att kompensationen uppnås.

BRAs hållbarhetschef planerar att själv besöka projektet, som finns i Europa, för att verifiera det ytterligare.

Skillnad mellan biobränsle och klimatkompensation:

Biobränsle – Fördelen med biobränsle framför vanligt flygbränsle är att det inte blir någon nettoökning av koldioxid i atmosfären.

Klimatkompensation – När vi klimatkompenserar så investerar vi i projekt som minskar koldioxidutsläppen någon annanstans i motsvarande mängd.

 

Källa: Travel News


Publicerad: den 8 mars 2019