Flygningarna kommer att starta torsdagen den 15 juli samt pågå till och med söndagen den 15 augusti med avgångar till både Göteborg och Stockholm-Bromma torsdagar och söndagar.  

Skellefteå blir därmed den enda destinationen i Norrland som erbjuder direkttrafik till Göteborg, vilket både öppnar för inkommande samt utgående turism samtidigt som även näringslivets behov tillgodoses.

Om trafiken i sommar faller väl ut och att etableringen uppskattas av privatpersoner och näringsliv ser BRA en god möjlighet till en fast etablering av daglig reguljär trafik till Stockholm-Bromma. 

– Tillväxten i Skellefteå med omnejd saknar motstycke och vi vill med de här direktlinjerna ta ett första initiativ och bidra till den utvecklingen. Vi hoppas att sommarens flygtrafik kommer att tas emot väl av våra  kunder och partners och att vi därför kan erbjuda klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad även över tid, säger BRA´s kommersiella chef Ulrika Matsgård i ett pressmeddelande.

Källa: Travel News


Publicerad: den 20 april 2021