Night Skies Tenerife

Marjo och Benne.jpg

Night Skies Tenerife

Jag och min tonårige son bokade en stjärnskådartur på Teneriffa. Vi hittade ett brittiskt företag, ”Night Skies Tenerife”, på Tripadvisor och valde dem då de har fått så bra betyg.

Vi var ca 25-30 personer som blev upphämtade i närheten av våra hotell i en buss. En av guiderna var med på bussresan och berättade en massa saker man inte annars får reda på om Tenerife och Teide, väldigt intressant! Busschauffören körde väldigt lugnt och fint, t om jag som kan vara lite rädd satt helt lugnt i sätet. 😊

Första stoppet var på en spansk taverna en bit upp på berget där vi fick en enklare (med god!) trerättersmiddag. Sedan fortsatte vi uppåt mot nästa stopp där vi fick njuta av solnedgången med ett glas cava. Tyvärr var det sandmoln på himlen så vi såg inte själva solen men det var vackert ändå.

Sista stoppet var vid utkiksplatsen. Där sattes tre teleskop upp, guiderna riktade dem mot t ex månen, en annan galax och ”baby-stjärnor”. Vi fick alla kika i teleskopen, speciellt månen var fantastisk att se! Teneriffa är den tredje bästa platsen i världen för stjärnskådning.  

Vi hade fått information om att det kan vara väldigt kallt uppe på berget. Jag rekommenderar verkligen varma kläder, det hade vi och ändå frös vi mot slutet! Just när vi frös som mest serverades varm choklad som på beställning, det värmde gott. 😊

Guiderna tog bilder på oss i gruppen och på stjärnhimlen, dagen därpå fick vi alla bilder via Drop-Box, ingen extra kostnad för det.

Denna tur kostar 85 euro men man kan även boka en tur utan middag, alla priser finns på deras hemsida nightskiestenerife.com.  

Passa på att uppleva något annorlunda på nästa semestertripp till Teneriffa, detta var väl värt pengarna!

 

Hälsningar

Marjo Nevalainen


Marjo

Marjo Nevalainen

Semestra i Sverige

Att semestra i Sverige är årets hit och det finns så mycket att upptäcka på hemmaplan. Intresset har märkts av för STF då bokningsläget just nu är i topp.

Läs mer