Aktuella rundresor

Rom Vatikanen.JPG

NEX Rundresor

KRAKOW 25-29/4 2018        (för närvarande fullbokad, kontakta oss om väntelista)

Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad.

Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden och tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Moderna inslag saknas inte.

Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs i Krakow!

Läs mer här

ENGLANDS GULDKORN 14-21/5 2018 (för närvarande fullbokad, kontakta oss om väntelista)

I Södra England, strax väster om London hittar man de mest charmiga, idylliska och genuina delarna.

De kuperade kullarna The Chilterns och The Cotswolds är sinnebilden av England innan den stora industrialismen tog sin början under 1800-talet. Tack vare de omtyckta TV-serierna om kommissarie Barnaby, den unga och den gamla Morse och den senaste i raden: Downtown Abbey.

Alla orter har funnits som bakgrund i de olika serierna och påverkat vårt stora intresse att uppleva dem ”live”- Vår 8 dagars bussrundtur ger oss gott om tid att besöka de många städer och byar som vi kommer att känna igen.

 

Läs mer här

 

RHEN- & MOSEDALEN 19-24/9 2018

 

I Rhen-Mosel möts vi av genuina korsvirkesbyar och mäktiga riddarborgar, inramade av branta vinsluttningar som omgärdar både floden Rhen och den kortare och smalare systerfloden Mosel.

Spännande gränder lockar till promenader och den magiska miljön kittlar fantasin.

I Rüdesheim är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!

Läs mer här

 

RUNDRESA KROATIEN 30/9 - 7/10 2018

 

Följ med på en rundresa i vackra Kroatien.

Upplev den slående vackra och skiftande naturen och det kristallklara havet!

Under vår resa upplever vi bland annat öarna Brac och Hvar och vackra Dubrovnik.

 Läs mer här

 

USA Östkusten med Florida 10- 25 oktober

Följ med på vår resa till östra USA.Vi kommer att besöka välkända platser som t ex New York och Washington med alla dess sevärdheter. Vi får prova på att åka tåg i ”bilarnas land USA” och

får uppleva några av USA:s södra delar. Tennessee, Nord- o syd Carolina, Georgia med Great Smoky Mountain National Park, Biltmore Estate och trollska Savannah. Savannah i Georgia är allt annat än

”en vanlig stad”. Med sinenhetliga bebyggelse, de trendiga butikerna och de rogivande trädkantade torgen ger staden en särställning bland merikas städer. Vi avslutar med några dagar i Florida där vi besöker JFK Space Center, åker Air-boat genom Everglades, och blir som barn på nytt i Orlando och avslutar med en vilodag i Miami Beach.

Läs hela programmet här

 

 

Glöm shopping!

Paris en söndag! Vad gör man då? Här kommer några förslag.

Läs mer